als je hem direct bakt komt de smaak niet tot z'n recht.
als je 200 gr rozijnentoevoegt wordt hij nog lekkerde, maar geeft wel 53 kCal per punt meer!!!
Recept
« Terug naar recepten
kaneelcake zonder eieren, dus koek
PT2M
kaneelcake zonder eieren, dus koek
Een heerlijk kaneelcake zonder eieren, dus koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
202 kCal energie
0,5 Gram vet
0,5 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kaneelcake zonder eieren, dus koek te bereiden
Alle ingredienten goed door elkaar roeren,
na 24 uur in een bakblik doen.
Afdekken met bakpapier.
In de koude oven zetten en de oven aanzetten op 170 graden.
In ongeveer 1,5 uur droog en gaar bakken.
Om te kijken of de koek droog is, steek je een houten prikker in de koek.
Als er geen deeg aan blijft plakken, is de koek goed.
na 24 uur in een bakblik doen.
Afdekken met bakpapier.
In de koude oven zetten en de oven aanzetten op 170 graden.
In ongeveer 1,5 uur droog en gaar bakken.
Om te kijken of de koek droog is, steek je een houten prikker in de koek.
Als er geen deeg aan blijft plakken, is de koek goed.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
banketbakker henny zegt:
Bakpoeder is GEEN gist, dat kun je rustig 24 uur in de koelkast laten liggen.
Gist kan je ook IN de koelkast laten liggen, dan werkt het ook niet, gist pas werkt op kamertemperatuur 18 - 25 graden en niet op 6 graden boven nul. Wel even het bakblik invetten.
Succes er mee.
Willemien uit Canada zegt:
suzanne2 zegt: