KookJij

kaneelcake zonder eieren, dus koek

Een heerlijk kaneelcake zonder eieren, dus koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie: 202 kCal energie
0,5 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kaneelcake zonder eieren, dus koek te bereiden

Alle ingredienten goed door elkaar roeren,
na 24 uur in een bakblik doen.
Afdekken met bakpapier.
In de koude oven zetten en de oven aanzetten op 170 graden.
In ongeveer 1,5 uur droog en gaar bakken.
Om te kijken of de koek droog is, steek je een houten prikker in de koek.
Als er geen deeg aan blijft plakken, is de koek goed.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

als je hem direct bakt komt de smaak niet tot z'n recht.
als je 200 gr rozijnentoevoegt wordt hij nog lekkerde, maar geeft wel 53 kCal per punt meer!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suzanne2

suzanne2 zegt:
Dit recept wil ik graag meenemen,om uit te proberen. Groeten Suznne
banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Hallo Willemien,
Bakpoeder is GEEN gist, dat kun je rustig 24 uur in de koelkast laten liggen.
Gist kan je ook IN de koelkast laten liggen, dan werkt het ook niet, gist pas werkt op kamertemperatuur 18 - 25 graden en niet op 6 graden boven nul. Wel even het bakblik invetten.
Succes er mee.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Henny,Als ik dit direct in een vorm doe en dan 24 uur laat staan is dat ook mogelijk. Want in 24 uur gaat de bakpoeder zijn werk doen en is dat dan niet uitgewerkt als je het van de kom in het bakblik doet. Het lijkt mij erg lekker is het een soort van ontbijtkoek? Ga het zeker uitproberen. Groetjes Willemien:p
bloemetje1

bloemetje1 zegt:
Dit lijkt me heel lekker, ga ik zeker binnenkort maken!!