Recept
« Terug naar recepten
Kaneelmuffins
PT40M
Kaneelmuffins
Een heerlijk kaneelmuffins recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Njam! - I. Schijff 130413
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelmuffins te bereiden
Vul een muffinvorm met 10 papieren vormpjes.
Meng de kaneel samen met de basterdsuiker in een kom.
Meng de bloem samen met het bakpoeder en de suiker.
Smelt de boter.
Meng in een andere kom het ei, de melk en roer er de gesmolten boter door.
Spatel het eimengsel door het bloemmengsel tot een samenhangend beslag.
Schep in elk muffinvormpje één eetlepel beslag. Strooi hierover kaneelsuiker.
Bedek de kaneelsuiker weer met wat beslag en bestrooi met de kaneelsuiker.
Eindig met een laagje beslag.
Bak de muffins circa 20 minuten in de oven op 190°C totdat ze goudbruin zijn.
Laat 10 minuten afkoelen.
Meng de kaneel samen met de basterdsuiker in een kom.
Meng de bloem samen met het bakpoeder en de suiker.
Smelt de boter.
Meng in een andere kom het ei, de melk en roer er de gesmolten boter door.
Spatel het eimengsel door het bloemmengsel tot een samenhangend beslag.
Schep in elk muffinvormpje één eetlepel beslag. Strooi hierover kaneelsuiker.
Bedek de kaneelsuiker weer met wat beslag en bestrooi met de kaneelsuiker.
Eindig met een laagje beslag.
Bak de muffins circa 20 minuten in de oven op 190°C totdat ze goudbruin zijn.
Laat 10 minuten afkoelen.