De kip reepjes kun je ook natuurlijk vervangen door vegetarische kip
stukjes. Niet zo'n geweldige foto door het gebruik van bruin brood, maar wel erg lekker.
Ik maakte knoflooksaus van 1 el mayonaise
1 el crème fraîche
peper, zout. 1 forse teen knoflook geperst, gedroogde peterselie en
bieslook naar smaak.
VOOR DE GYROSKRUIDEN
1 tl cayennepoeder
0,5 tl kaneel
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl peterselie
2 tl tijm
0,5 tl uienpoeder
0,5 tl zwarte peper
1 tl zout
Recept
« Terug naar recepten
Kapsalon Tosti......Koninklijk Lekker.
PT15M
Kapsalon Tosti......Koninklijk Lekker.
Eloïse , de destijds achttienjarige dochter van prinses Laurentien , ook wel Elo
genoemd heeft onlangs een boekje uitgebracht onder de naam : Learning
by doing . In haar boek deelt zij veel tips, die handig zijn voor
leeftijdsgenoten. Ook een aantal van haar lievelingsrecepten waaronder de
tosti kapsalon, die ook ons heerlijk heeft gesmaakt en die bovendien in een
mum van tijd gemaakt is. Lekker als lunch of hoofdgerecht met soep
vooraf.
Ik gebruikte de zelfgemaakte gyroskruiden volgens onderstaand recept.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Gelezen op internet. Zie boven. Eigen tekst en foto.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kapsalon Tosti......Koninklijk Lekker. te bereiden
- Roer de gyroskruiden door de kip reepjes en laat even intrekken.
- Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de kip reepjes al omscheppend in 7 minuten gaar.
- Bestrijk de 2 sneetjes brood aan één kant met met een dun laagje sambal naar keuze.
- Beleg één sneetje met de kip reepjes , de stukjes tomaat en de geraspte kaas.
- Leg er het andere sneetje op en bak de tosti circa 3 minuten in het tosti ijzer licht bruin en knapperig.
- Serveer met knoflooksaus.