KookJij

Karamel met Sesamzaad

Een heerlijk karamel met sesamzaad recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 stuks personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karamel met Sesamzaad te bereiden

Zet de suiker en 8 eetlepels water in een pan op een matig vuur. Roer voorzichtig door met je lepel - je krijgt nu een siroop. Laat deze doorkoken tot hij licht goudbruin wordt, doe je sesamzaadjes erbij en laat de siroop verder koken tot hij donker goudbruin is. Giet deze sesamzaadkaramel op een ingevette bakplaat met anti-aanbaklaag. Strijk de karamel met een spatel uit tot ongeveer 0,5 cm. dik (of zelfs nog dunner als het lukt). Laat ongeveer 15 minuten afkoelen. Nu heb je een grote sesamzaadkaramelkoek. Breek hem in stukken zo groot of klein als je wilt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ingrid

ingrid zegt:
Misschien een rare vraag ;lijken ze op die kleintjes die je koopt?
Qua receptuur wel ,als het zo is, maar zelf gemaakt lijkt me n.l lekkerder.