Recept
« Terug naar recepten
Karamel met Sesamzaad
PT30M
Karamel met Sesamzaad
Een heerlijk karamel met sesamzaad recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Pelle
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamel met Sesamzaad te bereiden
Zet de suiker en 8 eetlepels water in een pan op een matig vuur. Roer voorzichtig door met je lepel - je krijgt nu een siroop. Laat deze doorkoken tot hij licht goudbruin wordt, doe je sesamzaadjes erbij en laat de siroop verder koken tot hij donker goudbruin is. Giet deze sesamzaadkaramel op een ingevette bakplaat met anti-aanbaklaag. Strijk de karamel met een spatel uit tot ongeveer 0,5 cm. dik (of zelfs nog dunner als het lukt). Laat ongeveer 15 minuten afkoelen. Nu heb je een grote sesamzaadkaramelkoek. Breek hem in stukken zo groot of klein als je wilt.
ingrid zegt:
Qua receptuur wel ,als het zo is, maar zelf gemaakt lijkt me n.l lekkerder.