Recept
« Terug naar recepten
Karamelfondue met vanille en baileys
PT20M
Karamelfondue met vanille en baileys
Een heerlijk karamelfondue met vanille en baileys recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamelfondue met vanille en baileys te bereiden
Doe de suiker, boter, room en Baileys in een pan met de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje (bewaar het stokje in een bokaal suiker). Verwarm zachtjes tot een homogeen mengsel en laat enkele minuten pruttelen. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren met het versneden fruit, de gekonfijte schilletjes en de stukjes cake.
Variant: vervang de Baileys door rum of amaretto en de vanille door kaneel.
Variant: vervang de Baileys door rum of amaretto en de vanille door kaneel.
derbyke zegt: