Drink er een glas donker bier bij (dezelfde welke voor de marinade werd gebruikt).
Ke kunt er ook een glas niet te jonge rode wijn bijdrinken.
Recept
« Terug naar recepten
Karbonade Ietsje Anders
PT760M
Karbonade Ietsje Anders
Mooi vlees is niet lelijk en nog lekker ook,als je er een beetje aandacht aan besteedt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
760 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Felix Wilbrink in de Telegraaf van 28 februari 2018
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karbonade Ietsje Anders te bereiden
- Meng in een pannetje het bier,de ahorn siroop,peper,paprika en steranijs en breng aan de kook.Laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen.Haal dan van het vuur af en laat afkoelen.Roer er een eetlepel mosterd door.
- We doen deze marinade in een glazen schaal met de karbonades en zetten dit 12 uur in de ijskast.Draai na een paar uur de karbonades om in de schaal.
- Dan laten we twee eetlepels roomboter smelten in een anti-aanbakpan en braden daarin de karbonades;elke kant 3 minuten.
- Dan zetten we de karbonades met pan en al in de oven gedurende 10 - 12 minuten.
- Ondertussen koken we wortelyjes even in een scheutje van de marinade 1 eetlepel boter en wat tijm.
- Op een voorverwarmd bord de karbonades met de worteltjes opdienen.