KookJij

Karbonade Ietsje Anders

Mooi vlees is niet lelijk en nog lekker ook,als je er een beetje aandacht aan besteedt.
Recept van:
Bereidingstijd: 760 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Felix Wilbrink in de Telegraaf van 28 februari 2018
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karbonade Ietsje Anders te bereiden

  1. Meng in een pannetje het bier,de ahorn siroop,peper,paprika en steranijs en breng aan de kook.Laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen.Haal dan van het vuur af en laat afkoelen.Roer er een eetlepel mosterd door.
  2. We doen deze marinade in een glazen schaal met de karbonades en zetten dit 12 uur in de ijskast.Draai na een paar uur de karbonades om in de schaal.
  3. Dan laten we twee eetlepels roomboter smelten in een anti-aanbakpan en braden daarin de karbonades;elke kant 3 minuten.
  4. Dan zetten we de karbonades met pan en al in de oven gedurende 10 - 12 minuten.
  5. Ondertussen koken we wortelyjes even in een scheutje van de marinade 1 eetlepel boter en wat tijm.
  6. Op een voorverwarmd bord  de karbonades met de worteltjes opdienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een glas donker bier bij (dezelfde welke voor de marinade werd gebruikt).
Ke kunt er ook een glas niet te jonge rode wijn bijdrinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst