Recept
« Terug naar recepten
Kardoensoep
PT60M
Kardoensoep
Een heerlijk kardoensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
leo van Elst
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
+/- 3 a 4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Vergeten Groenten - Kardoen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kardoensoep te bereiden
Haal de bladeren af van de nerven.
Zodat we alleen de verse blaadjes overhouden.
Deze spoelen we goed schoon met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Zodat we alleen de verse blaadjes overhouden.
Deze spoelen we goed schoon met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
leo zegt:
Rietje zegt:
Is het maken van kardoensoep hetzelfde als bij gewone groentesoep? Bij bereiding staat alleen de bladeren overhouden..?:o
Groetjes R..
leo zegt:
je eet de jonge gebleekte bladstelen.
Wordt nog veel gegeten in Italie en Frankrijk
Koos zegt:
Omdat me verteld werd dat alleen de nerven gegeten worden, heb ik daar soep van gemaakt. Eerst proef gekookt als groente uit het water. Zo onvoorstelbaar bitter dat ik twijfelde of dat een smakelijk gerecht kon worden. Een vegetarische soep van groentebouillon(blokjes) gemaakt met groene linzen een nacht geweekt.
Flinke ui of liever nog sjalotten en veel knoflook. De kardoen in stukjes gekookt en in de keukenmachine fijngemalen. Dat bij de linzensoep gevoegd, nog steeds erg bitter. Vervolgens flink creme fraiche er bij. Perfect.
De soep is nogal vezelrijk, dat komt waarschijnlijk dat ik te oude stengels gebruikte. Vervolgens ga ik ook het blad nog eens proberen. De plant is overigens erg mooi, zeker twee meter hoog en erg decoratief.