Recept
« Terug naar recepten
Kari-Kari Filipijnse runderstoofpot)
PT210M
Kari-Kari Filipijnse runderstoofpot)
Een heerlijk kari-kari filipijnse runderstoofpot) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kari-Kari Filipijnse runderstoofpot) te bereiden
In een braadpan de olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur 5 minuten bruin bakken. Op bord leggen. In het bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaar sudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordjes laten afkoelen. In de keukenmachine geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door het stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door het stoofvlees scheppen en in 30 minuten gaar stoven. Scheutje water toevoegen als de saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander of bosui. Lekker met rijst.
liske zegt: