Recept
« Terug naar recepten
Karnemelksepap
PT15M
Karnemelksepap
Een heerlijk karnemelksepap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oos mam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karnemelksepap te bereiden
Wel de rozijnen in heet water. Meng de bloem met een kopje karnemelk, schenk de rest van de karnemelk in een pan. Breng dit aan de kook onder voortdurend roeren, als het kookt het bloempapje erbij en de rozijnen. Opnieuw aan de kook brengen en 1 min. door laten koken. Op smaak maken met de suiker.
Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)
Wij eten dit met regelmaat, het heet bij ons "botermelksepap". Toen de kinderen klein waren noemden ze het "rozijntjesoep" nog steeds vinden ze het erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra zegt:
Lian Ververgaert zegt:
Zij is helaas gestorven en heb in de fam. gevraagd wie het recept nog heeft.
Helaas niemand toen ben maar gaan googelen.
Dus ik ga hem snel uit proberen.
Vriendelijk bedankt
Eefke zegt:
Doe dan nog wel een ei wat tomaten en kruiden erbij,je likt je vingers er bij af.