Recept
« Terug naar recepten
Kastanjetaart
PT120M
Kastanjetaart
Een heerlijk kastanjetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kastanjetaart te bereiden
Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes.
Kook de kastanjes in een pan met water (de kastanjes moeten net onder water liggen) in 30 tot 45 minuten gaar. Giet de kastanjes af en pel ze. Pureer de gepelde kastanjes met een staafmixer. Voeg vervolgens de gemalen amandelen toe.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Splits de eiren. Doe de eidooier in een schaal en voeg de basterdsuiker toe. Klop het geheel tot een schuimige dikke massa. Voeg de boter, toe en rasp er de schil van 1 citroen doorheen en meng het geheel goed door elkaar.
Klop het overgebleven eiwit stijf en meng deze met de kastanjepuree en het eidooier-mengsel.
Pak een springvorm en vet deze goed in. Doe het mengsel in de vorm en spreid het geheel goed uit.
Plaats de springvorm voor 45 minuten in de oven.
Controleer met een cocktailprikker of de taart klaar is. Wanneer je deze in de taart steekt en hij komt er droog ui, dan is de taart klaar.
Laat de taart 10 minuten in de oven staan zonder dat deze aanstaat. Laat hem daarna buiten de oven verder afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm en laat deze goed uitdampen.
Kook de kastanjes in een pan met water (de kastanjes moeten net onder water liggen) in 30 tot 45 minuten gaar. Giet de kastanjes af en pel ze. Pureer de gepelde kastanjes met een staafmixer. Voeg vervolgens de gemalen amandelen toe.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Splits de eiren. Doe de eidooier in een schaal en voeg de basterdsuiker toe. Klop het geheel tot een schuimige dikke massa. Voeg de boter, toe en rasp er de schil van 1 citroen doorheen en meng het geheel goed door elkaar.
Klop het overgebleven eiwit stijf en meng deze met de kastanjepuree en het eidooier-mengsel.
Pak een springvorm en vet deze goed in. Doe het mengsel in de vorm en spreid het geheel goed uit.
Plaats de springvorm voor 45 minuten in de oven.
Controleer met een cocktailprikker of de taart klaar is. Wanneer je deze in de taart steekt en hij komt er droog ui, dan is de taart klaar.
Laat de taart 10 minuten in de oven staan zonder dat deze aanstaat. Laat hem daarna buiten de oven verder afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm en laat deze goed uitdampen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sheila zegt:
Welke maat springvorm moet ik gebruiken?
Ik hoor het graag!
Met vriendelijke groet,
Sheila van der Linde
Kocky zegt:
tip: ik heb de kastanjes geschild en met een klein laagje water 5 min . in de magnetron gegaard en toen gepureerd dat ging fantastisch vr. gr Ellen
Anna Koudys zegt:
Ik denk dat je hier een springvorm van 24 cm voor kunt gebruiken.
Groetjes,
Anna.