KookJij

Kat en muiscakejes

Een heerlijk kat en muiscakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kinderkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kat en muiscakejes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 12 muffinvormpjes met gesmolten boter. Klop de boter, sinaasappelschil en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Doe het mengsel in een grote kom en schep afwisselend het meel en de melk erdoor. Schep het mengsel in de muffinvormpjes en vul ze tot 2/3. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Maak het glazuur: Klop de boter in een kleine kom tot een luchtige massa. Zeef de poedersuiker en klop het met de melk door de botermassa. Geef met de kleurstoffen allerlei kleurtjes aan de glazuur. Bestrijk elk cakeje met glazuur en maak met het snoepgoed gezichtjes van de cakejes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst