Recept
« Terug naar recepten
Katenhaasjes
PT20M
Katenhaasjes
Toen ik lang geleden mijn kookcarrière begon haalde ik vaak katenhaasjes
bij de slager. Omdat deze slager er allang niet meer is en omdat ik zelf
intussen wat creatiever ben geworden heb ik nu mijn eigen recept hiervoor
gemaakt.
Deze eigen creatie doet dan ook zeker niet onder voor het 'oude' recept.
In de beschreven tijd zit de marinadetijd niet meegerekend.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Katenhaasjes te bereiden
- Maak de marinade, snij de haasjes overlangs middendoor en marineer het vlees hierin tenminste 2 uur.
- Rol dan de gehalveerde haasjes in het katenspek, neem hiervoor voor elk stuk 2 repen katenspek en rol het haasje erin. Zet vast met cocktailprikkers.
- Doe wat braadboter in een Koekenpan en als het goed warm is bak je hierin de katenhaasjes om en om. Voeg de overgebleven marinade gerust toe.
- Zet na een paar minuten de warmtebron lager en laat ze in totaal ongeveer 15 minuten braden. Keer ze wel geregeld om, dit om aanbranden te voorkomen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met: Ik had er gebakken roseval aardappeltjes en een gemengde salade bij maar heb je een beter idee dan laat het me gerust weten.