KookJij

Kerrie crème met courgettebolletjes

Een heerlijk kerrie crème met courgettebolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie crème met courgettebolletjes te bereiden

Boor met het pommes parisienneboortje uit een ongeschilde courgette kleine bolletjes ter grootte van een erwt en pocheer ze beetgaar in water met zout.
Schil de ui en snij klein.
Schil de rest van de courgettes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes, smoor ze, samen met de ui, in de boter en strooi er de kerrie over.
Voeg nu de witte wijn, gevogeltefond en de visbouillon toe en laat de courgettesblokjes gaar worden.
Pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de room toe.
Breng op smaak met zout en een scheut Madeira.
Bak de kabeljauw mooi bruin en snij in blokjes.
UITSERVEREN:
Leg in voorverwarmde borden of koppen enkele stukjes vis en enkele courgettebolletjes.
Giet vervolgens de hete soep erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst