Recept
« Terug naar recepten
Kerriecréme met courgettebolletjes
PT45M
Kerriecréme met courgettebolletjes
Een heerlijk kerriecréme met courgettebolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriecréme met courgettebolletjes te bereiden
Boor met de kleinste "boterballetjesboor"
uit een ongeschilde courgette kleine bolletjes ter grootte van een erwt en pocheer ze beetgaaar in water met wat zout.
Schil vervolgens de rest van de courgette en de andere courgette.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, smoor ze in boter en trooi er de kerrie overheen.
Voeg nu de witte wijn, gevogeltebouillon en de visbouillon toe en laat de courgettesblokjes gaar worden.
Pureer in de blender, terug in de pan en room toevoegen.
Op smaak brengen met wat zout en een scheut Mareira.
Bak het kabeljauwstaartje mooi bruin en snijd in blokjes.
Leg in voorverwarmde soepborden enkele blokjes vis en enkele bolletjes courgette-met-schil.
Vervolgens de hete kerriecréme toevoegen.
Serveer met stokbrood en boterballetjes.
uit een ongeschilde courgette kleine bolletjes ter grootte van een erwt en pocheer ze beetgaaar in water met wat zout.
Schil vervolgens de rest van de courgette en de andere courgette.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, smoor ze in boter en trooi er de kerrie overheen.
Voeg nu de witte wijn, gevogeltebouillon en de visbouillon toe en laat de courgettesblokjes gaar worden.
Pureer in de blender, terug in de pan en room toevoegen.
Op smaak brengen met wat zout en een scheut Mareira.
Bak het kabeljauwstaartje mooi bruin en snijd in blokjes.
Leg in voorverwarmde soepborden enkele blokjes vis en enkele bolletjes courgette-met-schil.
Vervolgens de hete kerriecréme toevoegen.
Serveer met stokbrood en boterballetjes.