Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijst
PT30M
Kerrierijst
Een heerlijk kerrierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
720 kCal energie
35 Gram eiwit
37 Gram vet
61 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
37 Gram vet
61 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AH, eetboekenreeks Rijst, nr. 4
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijst te bereiden
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Eieren in partjes snijden.
Uien pellen en fijnsnipperen/gesnipperde uien in boter in wok in ca. 3 minuten goudgeel fruiten. Kerrie toevoegen en ca. 30 seconden zachtjes meefruiten. Bouillontablet oplossen in ca 3 eetlepels heet water. Gehakt aan ui toevoegen en al omscheppend rul bakken. Opgeloste bouillon en sambal toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Rijst erdoor scheppen. Garneren met partjes ei en selderij.
Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Eieren in partjes snijden.
Uien pellen en fijnsnipperen/gesnipperde uien in boter in wok in ca. 3 minuten goudgeel fruiten. Kerrie toevoegen en ca. 30 seconden zachtjes meefruiten. Bouillontablet oplossen in ca 3 eetlepels heet water. Gehakt aan ui toevoegen en al omscheppend rul bakken. Opgeloste bouillon en sambal toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Rijst erdoor scheppen. Garneren met partjes ei en selderij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
andrea zegt:
enilorac zegt:
Heb dit letterlijk overgenomen uit het boek, beter dan bij AH vragen of de hoeveelheid kerrie niet te groot is. En, het heet wel kerrierijst . . . Zal het wel proberen met 2 theelepels, pittiger maken kan altijd . . . . Maar bedankt voor je opmerkzaamheid . . .
Groetjes, Caroline
Liske zegt: