KookJij

Kerrierijst

Een heerlijk kerrierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie: 720 kCal energie
35 Gram eiwit
37 Gram vet
61 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AH, eetboekenreeks Rijst, nr. 4
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrierijst te bereiden

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Eieren in partjes snijden.
Uien pellen en fijnsnipperen/gesnipperde uien in boter in wok in ca. 3 minuten goudgeel fruiten. Kerrie toevoegen en ca. 30 seconden zachtjes meefruiten. Bouillontablet oplossen in ca 3 eetlepels heet water. Gehakt aan ui toevoegen en al omscheppend rul bakken. Opgeloste bouillon en sambal toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Rijst erdoor scheppen. Garneren met partjes ei en selderij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Wat late reactie (2 jr.), maar Sjourd: Koenir of koenjit is geelwortel en heeft, behalve de kleur, niets met kerrie te maken. Je kunt er wel gele rijst van maken. 2 eetl. milde kerrie gebruiken of 1 eetl. hot curry, dan valt de scherpte mee. Ik heb er een bakje kleingesneden champignons bij gebakken, en voor de kleur en smaak een bosje koriander erbij op het laatst. Lekker!
andrea

andrea zegt:
Tip! Vervang de gehakt eens met kip. Gewoon een kipfilet koken, fijn snijden en meebakken. Heerlijk! Het is ook lekker als je de kerrierijst van te voren in een ovenschaal in de oven 'krokant' laat worden. En serveren met sla en eieren! :p Succes.
enilorac

enilorac zegt:
Hallo Sjourd,
Heb dit letterlijk overgenomen uit het boek, beter dan bij AH vragen of de hoeveelheid kerrie niet te groot is. En, het heet wel kerrierijst . . . Zal het wel proberen met 2 theelepels, pittiger maken kan altijd . . . . Maar bedankt voor je opmerkzaamheid . . .
Groetjes, Caroline
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Caroline,
2 eetlepels kerrie is wel wat veel hoor, je kunt beter 2 theelepels koenir gebruiken en dit toevoegen bij het koken van de rijst en heeft een veel mildere smaak. Je gebruikt namelijk al vleesbouillon en sambal.
Groetjes,
Sjourd Janssen