Ik maak de lagen zo hoog als het glas is.
Met een boterkruller doe ik een toefje ijs erbovenop.
Een theelepel kersenjam erbij en een wafeltje.
Maar je mag ook wat kersen apart houden.
Soms verdik ik het sap met wat aardappelmeel,maar dan moet het wel eerst afkoelen vóór de glazen worden "opgemaakt".
Recept
« Terug naar recepten
Kersen dessert(trifle) met room
PT15M
Kersen dessert(trifle) met room
Een heerlijk kersen dessert(trifle) met room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn aardbeien / dessertmapje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen dessert(trifle) met room te bereiden
Kersen uitlekken (maar het sap opvangen0
Meng de kersen, 1 vanillesuiker en marasquin in een schaal.
Klop de slagroom met een pakje vanillesuiker stijf.
Verdeel het sap over de glazen.
Vul de glazen met een laagje ijs, een laagje kersen en slagroom.
Een klein stukje ijs en een wafeltje als sier
Meng de kersen, 1 vanillesuiker en marasquin in een schaal.
Klop de slagroom met een pakje vanillesuiker stijf.
Verdeel het sap over de glazen.
Vul de glazen met een laagje ijs, een laagje kersen en slagroom.
Een klein stukje ijs en een wafeltje als sier
Riet Groeneveld zegt:
gr. Riet:p