Recept
« Terug naar recepten
Kersen op eau-de-vie
PT15M
Kersen op eau-de-vie
Een heerlijk kersen op eau-de-vie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen op eau-de-vie te bereiden
Was de kersen, dep ze goed droog en knip de steeltjes tot op 1 centimeter af. Leg de kersen in de pot, strooi de poedersuiker op de kersen en schenk de eau-de-vie hierop. Sluit de pot, draai de pot voorzichtig enkele keren op zijn kop en zet de pot weg op een koele donkere plaats. Laat de kersen 2-3 maanden op smaak komen. Keer de pot eens in de week voorzichtig, zodat alcohol en suiker zich mengt.
Serveren:
Lekker bij ijsdesserts.
Serveren:
Lekker bij ijsdesserts.