Recept
« Terug naar recepten
kersen ricottamousse
PT30M
kersen ricottamousse
Een heerlijk kersen ricottamousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kersen ricottamousse te bereiden
Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken. Kersen in stukjes snijden. Slagroom met suiker stijf kloppen. Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.In pan 1/2 dl siroop uit potje kersen verhitten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen. Door ricotta scheppen. Chocolade grof hakken en door ricotta mengen. Slagroom erdoor scheppen. Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken. Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten. Rondjes deeg in ringen leggen. Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Mousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. N.B. Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 1/2 dl amarenasiroop in plaats van cocktail cherries. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 1/2 eetlepel marasquin (slijter).
Bereiden
Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken. Garneren met kers.
Tip: Voor het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.
Bereiden
Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken. Garneren met kers.
Tip: Voor het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.
annie baaten zegt: