KookJij

kersen ricottamousse

Een heerlijk kersen ricottamousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kersen ricottamousse te bereiden

Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken. Kersen in stukjes snijden. Slagroom met suiker stijf kloppen. Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.In pan 1/2 dl siroop uit potje kersen verhitten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen. Door ricotta scheppen. Chocolade grof hakken en door ricotta mengen. Slagroom erdoor scheppen. Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken. Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten. Rondjes deeg in ringen leggen. Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Mousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. N.B. Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 1/2 dl amarenasiroop in plaats van cocktail cherries. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 1/2 eetlepel marasquin (slijter).

Bereiden
Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken. Garneren met kers.

Tip: Voor het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annie baaten

annie baaten zegt:
wel lekker, maar als toetje te zwaar. Valt als een steen. Jammer.