Recept
« Terug naar recepten
Kersenbavarois
PT60M
Kersenbavarois
Een heerlijk kersenbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenbavarois te bereiden
Olie de bavaroisvorm licht in met olie.
Schenk de "kersen op sap" op een vergiet, laat het sap weglopen.
Klop de suiker en de eierdooiers in een kom tot die luchtig en romig is.
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem.
Roer de kokende melk beetje voor beetje door de eiermassa.
Giet het mengsel terug in een pan.
Laat het onder voortdurend roeren op laag vuur iets indikken.
Oppassen dat de massa niet gaat koken, omdat het anders schift. Max 90 C.
Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de houten lepel blijft hangen.
Laat de poedergelantine oplossen in 2 eetlepels heet water en roer ze door de room.
Zet de pan in een bak met koud water, roer af en toe door de pan en laat goed afkoelen.
Klop de slagroom met de kirsch 3/4 stijf.
Schenk de amarenekersen op een vergiet en vang het sap op.
Roer de amarenesiroop door de engelse room.
Houd 12 mooie amarene kersen achter.
Spatel de rest kersen, schuimkoekjes en slagroom door de engelse room.
Giet alles in een bavaroisvorm.
Laat de kersenbavarois in de koelkast 4 uur opstijven.
Stort de bavarois op een grote platte schaal.
Garneren met de 12 amarenekersen en rozetten slagroom.
Schenk de "kersen op sap" op een vergiet, laat het sap weglopen.
Klop de suiker en de eierdooiers in een kom tot die luchtig en romig is.
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem.
Roer de kokende melk beetje voor beetje door de eiermassa.
Giet het mengsel terug in een pan.
Laat het onder voortdurend roeren op laag vuur iets indikken.
Oppassen dat de massa niet gaat koken, omdat het anders schift. Max 90 C.
Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de houten lepel blijft hangen.
Laat de poedergelantine oplossen in 2 eetlepels heet water en roer ze door de room.
Zet de pan in een bak met koud water, roer af en toe door de pan en laat goed afkoelen.
Klop de slagroom met de kirsch 3/4 stijf.
Schenk de amarenekersen op een vergiet en vang het sap op.
Roer de amarenesiroop door de engelse room.
Houd 12 mooie amarene kersen achter.
Spatel de rest kersen, schuimkoekjes en slagroom door de engelse room.
Giet alles in een bavaroisvorm.
Laat de kersenbavarois in de koelkast 4 uur opstijven.
Stort de bavarois op een grote platte schaal.
Garneren met de 12 amarenekersen en rozetten slagroom.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
We hebben dit met de kerstdagen als nagerecht gegeten, was voortreffelijk.
Hilde Dumont zegt: