Recept
« Terug naar recepten
Kersenbavarois met kriekbiersaus
PT30M
Kersenbavarois met kriekbiersaus
Een heerlijk kersenbavarois met kriekbiersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenbavarois met kriekbiersaus te bereiden
Laat de kersen uitlekken in een zeef. Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de sinaasappelrasp en eenderde deel van de suiker.
Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree. Laat de kersenpuree licht geleren. Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.
Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Verhit de kersenpuree samen met de rest van de kersen en het kersenbier. Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen. Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.
Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree. Laat de kersenpuree licht geleren. Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.
Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Verhit de kersenpuree samen met de rest van de kersen en het kersenbier. Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen. Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.