Recept
« Terug naar recepten
Kerst crème brulée
PT15M
Kerst crème brulée
Een heerlijk kerst crème brulée recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
35
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerst crème brulée te bereiden
Zet de taartvorm minimaal 20 min. in de vriezer. Breng room, oranjebloesemwater en flink wat geraspte nootmuskaat op matig vuur tegen de kook
aan. Klop de eidooiers en de kristalsuiker in een kom en giet er al kloppend de room bij. Doe het mengsel terug in de schoongemaakte pan.Laat op matig vuur in ca 10
min onder voortdurend roeren binden. Wanneer het mengsel dik genoeg is, rasp je er nog wat nootmuskaat over en giet je hem in de ijskoude taartvorm. Laat afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij echt helemaal koud is.Strooi er de rietsuiker over en ga er met de brander over tot er een schildpad-achtig gekarameliseerd pantser op ligt. nBreng met een kwastje of, nog makkelijker, met je vingertoppen her en der bladgoud aan op de harde laag. Druk het zachtjes aan en strijk het glad.
aan. Klop de eidooiers en de kristalsuiker in een kom en giet er al kloppend de room bij. Doe het mengsel terug in de schoongemaakte pan.Laat op matig vuur in ca 10
min onder voortdurend roeren binden. Wanneer het mengsel dik genoeg is, rasp je er nog wat nootmuskaat over en giet je hem in de ijskoude taartvorm. Laat afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij echt helemaal koud is.Strooi er de rietsuiker over en ga er met de brander over tot er een schildpad-achtig gekarameliseerd pantser op ligt. nBreng met een kwastje of, nog makkelijker, met je vingertoppen her en der bladgoud aan op de harde laag. Druk het zachtjes aan en strijk het glad.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rinkeltje zegt:
groet Marina
m e zegt: