Recept
« Terug naar recepten
Kerstappelgebakjes
PT40M
Kerstappelgebakjes
Een heerlijk kerstappelgebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakkertje thuis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstappelgebakjes te bereiden
Pak het plakje bladerdeeg en leg het goed neer
Pak de kwart appel en snijdt de appel in kleine stukjes.
Leg de appel op de helft van het plakje bladerdeeg.
Doe de 5 rozijnen op de appel stukjes(niet te veel appel stukjes,
anders kun je het bladerdeeg niet meer dichtvouwen.
Strooi een beetje van de suiker over de appel en de rozijnen
(niet te veel, anders wordt het te zoet)
Smeer de randen van het plakje bladerdeeg aan een kant in met wat losgeklopt ei.
Pak een hoekje van het deeg en vouw het deeg schuin naar de andere hoek,
zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randen goed aan.
Smeer de bovenkant van het bladerdeeg driehoekje nog een beetje in met wat ei.
Strooi nog wat suiker over het driehoekje.
Zet het appelgebakje in de oven 10 tot 15 minuutjes.
(Kijk op het pakje van het bladerdeeg hoe heet de oven moet zijn)
Snijdt uit 2 plakjes bladerdeeg een kerstboom vorm.
(Dit doe je door de 2 plakje op elkaar te leggen)
Leg nu op 1 kerstboompje in het midden, de appeltjes, rozijnen en suiker.
Smeer de randen van het kerstboompje in met wat losgeklopt ei.
Leg het 2de kerstboompje op de eerste en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenkant van het gebakje met wat losgeklopt ei en strooi er nog wat suiker over.
Doe het nu in de oven, zoals in het recept hierboven beschreven is.
Pak de kwart appel en snijdt de appel in kleine stukjes.
Leg de appel op de helft van het plakje bladerdeeg.
Doe de 5 rozijnen op de appel stukjes(niet te veel appel stukjes,
anders kun je het bladerdeeg niet meer dichtvouwen.
Strooi een beetje van de suiker over de appel en de rozijnen
(niet te veel, anders wordt het te zoet)
Smeer de randen van het plakje bladerdeeg aan een kant in met wat losgeklopt ei.
Pak een hoekje van het deeg en vouw het deeg schuin naar de andere hoek,
zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randen goed aan.
Smeer de bovenkant van het bladerdeeg driehoekje nog een beetje in met wat ei.
Strooi nog wat suiker over het driehoekje.
Zet het appelgebakje in de oven 10 tot 15 minuutjes.
(Kijk op het pakje van het bladerdeeg hoe heet de oven moet zijn)
Snijdt uit 2 plakjes bladerdeeg een kerstboom vorm.
(Dit doe je door de 2 plakje op elkaar te leggen)
Leg nu op 1 kerstboompje in het midden, de appeltjes, rozijnen en suiker.
Smeer de randen van het kerstboompje in met wat losgeklopt ei.
Leg het 2de kerstboompje op de eerste en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenkant van het gebakje met wat losgeklopt ei en strooi er nog wat suiker over.
Doe het nu in de oven, zoals in het recept hierboven beschreven is.