Recept
« Terug naar recepten
Kerstbavaroistaart
PT60M
Kerstbavaroistaart
Een heerlijk kerstbavaroistaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstbavaroistaart te bereiden
Bekleed een cakevorm van 2 liter inhoud met plastic folie. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Klop de slagroom met 2/3 van de suiker lobbig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, voeg al kloppend de resterende suiker toe. Zet slagroom en eiwitschuim koel weg. Verwarm een deel van de frambozenpuree, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de puree. Schenk deze door een zeef bij de achtergehouden puree, roer de helft van de frambozenlikeur erdoor en zet de pan in een bak ijswater; schep hem af en toe om tot hij geleiachtig is. Meng de frambozen en bessen door de geleiachtige frambozenpuree en spatel deze door de slagroom; spatel daarna ook het eiwitschuim erdoor. Giet 1/3 deel van de bavarois in de voorbereide vorm en leg er een laag lange vingers op; giet de helft van de resterende bavarois op de lange vingers, besprenkel ze met likeur en maak nog een laag bavarois en lange vingers. Laat de bavarois op een koele plaats opstijven. Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Stort de bavarois op een mooi langwerpige schaal en bestrijk hem rondom met slagroom. Spuit toefjes slagroom bovenop en garneer met de kerstversieringen.
gerla zegt:
Gerla