Recept
« Terug naar recepten
Kerstcake noir noir
PT60M
Kerstcake noir noir
Een heerlijk kerstcake noir noir recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstcake noir noir te bereiden
Bereiding :
Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten in een warmwaterbad. Vermeng, van het vuur af, met de in stukjes gesneden koude boter tot een glanzend mengsel. Vermeng de eidooiers één voor één met de chocolade, roer vervolgens de suiker er doorheen, en daarna de gezeefde bloem. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het deeg. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde langwerpige bakvorm. Bak het deeg 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Glazuur: 250 g chocolade Noir de Noir, 2 el room, 60 g boter
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad, samen met de room. Roer er de boter door. Giet het mengsel over de afgekoelde kerststronk op een rooster geplaatst en laat opstijven op een koele plek.
Chocoladeblaadjes: Penseel enkele laagjes gesmolten chocolade op rozelaar- of muntblaadjes. Laat opstijven op een koele plek. Maak de blaadjes voorzichtig los en bestrooi het met bloemsuiker.
Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten in een warmwaterbad. Vermeng, van het vuur af, met de in stukjes gesneden koude boter tot een glanzend mengsel. Vermeng de eidooiers één voor één met de chocolade, roer vervolgens de suiker er doorheen, en daarna de gezeefde bloem. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het deeg. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde langwerpige bakvorm. Bak het deeg 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Glazuur: 250 g chocolade Noir de Noir, 2 el room, 60 g boter
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad, samen met de room. Roer er de boter door. Giet het mengsel over de afgekoelde kerststronk op een rooster geplaatst en laat opstijven op een koele plek.
Chocoladeblaadjes: Penseel enkele laagjes gesmolten chocolade op rozelaar- of muntblaadjes. Laat opstijven op een koele plek. Maak de blaadjes voorzichtig los en bestrooi het met bloemsuiker.
lindafaith zegt:
groetjes
Linda