Recept
« Terug naar recepten
Kerstpavlova
PT70M
Kerstpavlova
Een heerlijk kerstpavlova recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstpavlova te bereiden
Verwarm de oven voor op 120º. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje voor beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.
2. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
3. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes.
Serveertips
Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.
Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken.
Je kunt rond de kerst heel mooi vers fruit kopen!
Wil je het makkelijk? Neem dan diepvriesbosvruchten, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk! Dit fruit is nogal zuur, dus bestrooi het royaal met poedersuiker
2. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
3. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes.
Serveertips
Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.
Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken.
Je kunt rond de kerst heel mooi vers fruit kopen!
Wil je het makkelijk? Neem dan diepvriesbosvruchten, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk! Dit fruit is nogal zuur, dus bestrooi het royaal met poedersuiker