Recept
« Terug naar recepten
Kerstpudding
PT120M
Kerstpudding
Een heerlijk kerstpudding recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstpudding te bereiden
Verkruimel de koekjes .
Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
Bak de appel en peer in boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen.
Besprenkel de vruchten met citroensap en meng met de sinaasappelzeste, gember en de verkruimelde koekjes.
Klop melk,eieren en suiker door elkaar.
Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin.
Giet het eimengsel erop en sluit de schaal af met een deksel of aluminiumfolie met de blinkende kant naar binnen.
Zet de schaal in een pan met zacht kokend water (bain marie) en laat de pudding in ca.1-1,5 uur stollen.
Stort de pudding op een schaal.
Verwarm wat rum, steek deze aan en giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze onmiddellijk.
Eet de pudding warm op.
Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
Bak de appel en peer in boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen.
Besprenkel de vruchten met citroensap en meng met de sinaasappelzeste, gember en de verkruimelde koekjes.
Klop melk,eieren en suiker door elkaar.
Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin.
Giet het eimengsel erop en sluit de schaal af met een deksel of aluminiumfolie met de blinkende kant naar binnen.
Zet de schaal in een pan met zacht kokend water (bain marie) en laat de pudding in ca.1-1,5 uur stollen.
Stort de pudding op een schaal.
Verwarm wat rum, steek deze aan en giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze onmiddellijk.
Eet de pudding warm op.