KookJij

Kervel Soep

Een heerlijk kervel soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kervel Soep te bereiden

*Verwarm 1 liter bouillon met de room en sherry.Doe dan de kervel er bij (behalve 2 eetlepels) en laat heel even meekoken.
*Haal de pan van het vuur en zet in een kom ijskoud water en pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer.
*Zet de soep in de ijskast of zelfs freezer en laat ijskoud worden.
*Doe de koude soep in de borden en bestrooi met de ham en achtergehouden kervel

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Ipv groentebouillon kan ook andere bouillon worden gebruikt
*Ipv ham,kun je ook gebruiken bv gerookte kippenfilet of
gerookte paling of zalmsnippers
*Ipv kervel kun je ook waterkers gebruiken,maar........dan noem je het geen kervelsoep,maar waterkerssoep!!! (ha.ha)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeanine Lomans

Jeanine Lomans zegt:
Bedankt !!
Moest even snel een recept hebben zonder teveel poespas, nu nog proberen of het smaakt.