*Ipv groentebouillon kan ook andere bouillon worden gebruikt
*Ipv ham,kun je ook gebruiken bv gerookte kippenfilet of
gerookte paling of zalmsnippers
*Ipv kervel kun je ook waterkers gebruiken,maar........dan noem je het geen kervelsoep,maar waterkerssoep!!! (ha.ha)
Recept
« Terug naar recepten
Kervel Soep
PT90M
Kervel Soep
Een heerlijk kervel soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervel Soep te bereiden
*Verwarm 1 liter bouillon met de room en sherry.Doe dan de kervel er bij (behalve 2 eetlepels) en laat heel even meekoken.
*Haal de pan van het vuur en zet in een kom ijskoud water en pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer.
*Zet de soep in de ijskast of zelfs freezer en laat ijskoud worden.
*Doe de koude soep in de borden en bestrooi met de ham en achtergehouden kervel
*Haal de pan van het vuur en zet in een kom ijskoud water en pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer.
*Zet de soep in de ijskast of zelfs freezer en laat ijskoud worden.
*Doe de koude soep in de borden en bestrooi met de ham en achtergehouden kervel
Jeanine Lomans zegt:
Moest even snel een recept hebben zonder teveel poespas, nu nog proberen of het smaakt.