KookJij

Kervelsoep

Een heerlijk kervelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kervelsoep te bereiden

Was de groenten en snijd ze grof.
Doe de prei, selderij, uien in een kookpan.
Voeg er 2 liter water en de bouillonblokjes bij.
Laat 30 minuten koken onder deksel.
Mix de soep.
Voeg de kervel toe en kruid met peper van de molen.
Giet het blikje erwten af en voeg bij de soep.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Laat de soep en pudding zeker smaken, hopelijk is het maar tijdelijk met die maagsonde.
Alvast beterschap gewenst.
francis vermeire

francis vermeire zegt:
Ik ben een soepboer dat is het enigste buiten pudding en doorgedane soep wat ik via mijn mond kan eten, rest via maagsonde wegens een beetje ziek:p
Guy

Guy zegt:
ik maak ze met fond blanc (kalfspoot)italiaanse rijst,uien,erwtjes,aspergepuntjes en KERVEL