Deze saus kun je serveren bij vis- en vlees- en gevogeltegerechten. (zie bijv. gerecht Perkadel Bali)
Je kunt de saus ook invriezen maar dat moet je doen vóórdat je de maïzena toevoegt.
Recept
« Terug naar recepten
Ketjap Saus
PT20M
Ketjap Saus
Een heerlijk ketjap saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
De Oosterse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ketjap Saus te bereiden
De ui snipperen en de knoflook uitpersen.
De olie verhitten en de uisnippers fruiten tot ze beginnen te kleuren.
Dan de knoflook en de sambal erdoor roeren en even fruiten.
De 2 dl water + ketjap + citroensap + suiker erbij.
Breng alles aan de kook.
Meng de maïzena met een heel klein beetje koud water en roer tot een gladde saus.
Garneer met uiringen en selderie.
De olie verhitten en de uisnippers fruiten tot ze beginnen te kleuren.
Dan de knoflook en de sambal erdoor roeren en even fruiten.
De 2 dl water + ketjap + citroensap + suiker erbij.
Breng alles aan de kook.
Meng de maïzena met een heel klein beetje koud water en roer tot een gladde saus.
Garneer met uiringen en selderie.