KookJij

Ketjapbonenschotel

Een heerlijk ketjapbonenschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ketjapbonenschotel te bereiden

Snij de speklapjes in blokjes en bak ze knapperig bruin en gaar. Fruit de gesneden uien zachtjes aan met de gesnipperde knoflook. Gebruikt u een spaans pepertje, bak dit dan ook even mee. Doe alles bij elkaar in pan en doe er de afgespoelde bonen bij. Giet er een royale hoeveelheid ketjap manis bij en roer door. Goed doorwarmen. Serveer met rijst, komkommersalade, kroepoek en sambal. Geef er eventueel satesaus bij. Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (anita louweret)

Dit recept heb ik van de tante van mijn man. Toen wij pas verkering hadden en er voor het eerst waren hebben wij dit gegeten. Sindsdien heet het in de familie "gre's prutje". Het is een snel en goedkoop recept, echt een opkikkertje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Lijkt me erg lekker; ga het vanavond maken. Ik heb nog een halve rode paprika liggen; doe ik er ook maar door.
Bedankt:):p