Recept
« Terug naar recepten
Ketjapbonenschotel
PT20M
Ketjapbonenschotel
Een heerlijk ketjapbonenschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anita louweret
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ketjapbonenschotel te bereiden
Snij de speklapjes in blokjes en bak ze knapperig bruin en gaar. Fruit de gesneden uien zachtjes aan met de gesnipperde knoflook. Gebruikt u een spaans pepertje, bak dit dan ook even mee. Doe alles bij elkaar in pan en doe er de afgespoelde bonen bij. Giet er een royale hoeveelheid ketjap manis bij en roer door. Goed doorwarmen. Serveer met rijst, komkommersalade, kroepoek en sambal. Geef er eventueel satesaus bij. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (anita louweret)
Dit recept heb ik van de tante van mijn man. Toen wij pas verkering hadden en er voor het eerst waren hebben wij dit gegeten. Sindsdien heet het in de familie "gre's prutje". Het is een snel en goedkoop recept, echt een opkikkertje.
gea zegt:
Bedankt:):p