Recept
« Terug naar recepten
Ketjapsaus
PT15M
Ketjapsaus
Een heerlijk ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ketjapsaus te bereiden
Fruit de ui,de knoflook en de satekruiden in de olie.
Voeg 4 eetlepels water, de ketjap, het water, de basterdsuiker
en de sambal toe.
Goed mengen en aan de kook brengen.
Meng de maizena met het water en bind hiermee de ketjapsaus.
Serveertips:
Ook lekker met wat uitgeperste gember en verse rode pepers in plaats van de sambal.
In plaats van maizena kun je natuurlijk ook Allesbinder of aardappelzetmeel gebruiken.
Voeg 4 eetlepels water, de ketjap, het water, de basterdsuiker
en de sambal toe.
Goed mengen en aan de kook brengen.
Meng de maizena met het water en bind hiermee de ketjapsaus.
Serveertips:
Ook lekker met wat uitgeperste gember en verse rode pepers in plaats van de sambal.
In plaats van maizena kun je natuurlijk ook Allesbinder of aardappelzetmeel gebruiken.