Recept
« Terug naar recepten
Kho bò
PT30M
Kho bò
Een heerlijk kho bò recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kho bò te bereiden
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Pel de sjalotjes en laat ze heel.
Snijd het citroengras (als dat gebruikt wordt) vanaf het ondereinde in stukken van 5 centimeter, tot een lengte van ongeveer 15 cm. Gooi de droge bovenkant weg.
Plet ieder stuk licht met een hamer of ander zwaar voorwerp (als citroenschil gebruikt wordt moeten de reepjes heel blijven).
Doe 3 eetlepels olie in een (bij voorkeur anti-aanbak) bakpan en laat de olie boven middelmatige hitte heet worden.
Voeg ui, knoflook en sjalotten toe. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten.
Voeg het citroengras (maar niet de citroenschil) toe.
Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is.
Haal de pan van het vuur. Neem de sjalotten uit de pan en houd ze apart.
Doe de resterende 4 eetlepels olie in een zware, wijde, bij voorkeur anti-aanbak, pan en laat de olie boven hoge hitte heet worden.
Leg zoveel stukken rundvlees in de pan als er in een enkele laag gaan en laat ze aan alle kanten bruin worden.
Haal de stukken met een schuimspaan uit de pan. Bak alle stukken vlees op deze manier bruin.
Leg al het vlees terug in de grote pan.
Voeg 1 liter water en het uienmengsel toe.
Hak de bonen uit de gele bonensaus grof (als dat nodig is) en voeg ze ook toe.
Voeg tenslotte cayennepeper, steranijs, kaneel, peperkorrels en suiker toe. Breng de stoofpot
aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ± 5 kwartier sudderen.
Voeg de achtergehouden sjalotten en de citroenschil (als die gebruikt wordt) toe.
Sluit de pan weer en laat de stoofpot nog een kwartier sudderen.
Haal het deksel van de pan, voer de hitte iets op en laat de stoofpot nog 15-20 minuten koken totdat de saus iets is ingedikt en het vlees gaar is.
Schep het vet er af voor het opdienen.
Snijd het citroengras (als dat gebruikt wordt) vanaf het ondereinde in stukken van 5 centimeter, tot een lengte van ongeveer 15 cm. Gooi de droge bovenkant weg.
Plet ieder stuk licht met een hamer of ander zwaar voorwerp (als citroenschil gebruikt wordt moeten de reepjes heel blijven).
Doe 3 eetlepels olie in een (bij voorkeur anti-aanbak) bakpan en laat de olie boven middelmatige hitte heet worden.
Voeg ui, knoflook en sjalotten toe. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten.
Voeg het citroengras (maar niet de citroenschil) toe.
Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is.
Haal de pan van het vuur. Neem de sjalotten uit de pan en houd ze apart.
Doe de resterende 4 eetlepels olie in een zware, wijde, bij voorkeur anti-aanbak, pan en laat de olie boven hoge hitte heet worden.
Leg zoveel stukken rundvlees in de pan als er in een enkele laag gaan en laat ze aan alle kanten bruin worden.
Haal de stukken met een schuimspaan uit de pan. Bak alle stukken vlees op deze manier bruin.
Leg al het vlees terug in de grote pan.
Voeg 1 liter water en het uienmengsel toe.
Hak de bonen uit de gele bonensaus grof (als dat nodig is) en voeg ze ook toe.
Voeg tenslotte cayennepeper, steranijs, kaneel, peperkorrels en suiker toe. Breng de stoofpot
aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ± 5 kwartier sudderen.
Voeg de achtergehouden sjalotten en de citroenschil (als die gebruikt wordt) toe.
Sluit de pan weer en laat de stoofpot nog een kwartier sudderen.
Haal het deksel van de pan, voer de hitte iets op en laat de stoofpot nog 15-20 minuten koken totdat de saus iets is ingedikt en het vlees gaar is.
Schep het vet er af voor het opdienen.