Recept
« Terug naar recepten
Khoreshte Bademjoon
PT60M
Khoreshte Bademjoon
Een heerlijk khoreshte bademjoon recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Khoreshte Bademjoon te bereiden
Schil de aubergines en snij ze in langwerpige plakken. Leg ze in een vergiet bestrooi ze met zout. Laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen. Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
Verhit wat olie in een pan en bak aubergines aan iedere zijde tot ze zacht en goudbruin zijn. Verhit wat olie in een andere pan en bak uien en vlees. Voeg tomaten en peper en zout en 2 kopje water toe. Doe deksel op de pan. Laat het 1 uur zachtjes pruttelen op zacht vuur. Schik de aubergines met de kaneel over het vlees en laat alles nog 10 minuten doorkoken. Lekker met rijst.
Verhit wat olie in een pan en bak aubergines aan iedere zijde tot ze zacht en goudbruin zijn. Verhit wat olie in een andere pan en bak uien en vlees. Voeg tomaten en peper en zout en 2 kopje water toe. Doe deksel op de pan. Laat het 1 uur zachtjes pruttelen op zacht vuur. Schik de aubergines met de kaneel over het vlees en laat alles nog 10 minuten doorkoken. Lekker met rijst.