KookJij

Kimchi

Een heerlijk kimchi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 99 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kimchi te bereiden

Was de Chinese kool en snij ‘m in stukken van 5 bij 5 cm.
Leg de kool in een aardewerken of plastic kom.
Los de 3 eetlepels zout op in de 1,4 ltr. water.
Giet de pekel over de kool.
Leg er een bord met iets zwaars op zodat het naar beneden wordt gedrukt en laat 12 uur buiten de koelkast staan. Het bord zal op een gegeven moment onder water staan omdat de kool zal slinken.
Giet de kool af, maar bewaar het pekelwater.
Voeg lenteui, gember, peperpoeder en suiker toe en zoveel van het pekelwater als nodig is om de kool onder water te zetten. Doe de rest van het pekelwater in een plastic zak die je dichtknoopt en bovenop de kool legt.
Zet dit 3 tot 6 dagen op een koele plek (niet warmer dan 20° C) weg, maar niet in de koelkast, want het fermentatieproces moet wel zijn gang kunnen gaan.
Proef af en toe en als ie goed is doe je de deksel er goed op zet je het in de koelkast. Daarin blijf het nog maanden goed.

Mijn kookverhaal (rana gul)

Koreaanse, ingemaakte groenten. Om de winter door te komen worden allerlei groenten ingemaakt in zout en peper, maar vooral chinese kool. Bij vrijwel elke Koreaanse maaltijd wordt ook een of meerdere soorten kimchi geserveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Linda

Linda zegt:
Kan je dit recept ook met rode kool maken? Ik heb 4 gigantische rode kolen op de tuin staan en ben maar met z'n tweetjes...
Geert

Geert zegt:
Gisteren in de toko schuin tegenover toko centraal in Utrecht een kuipje koreaanse peperpasta gekocht.
Heb net de kimchi weggezet voor de tweede fermentatie inclusief die pasta.
gr.
Doesjka

Doesjka zegt:
Ik ben ook erg benieuwd waar je de Koreaanse peper vandaan haalt of misschien is er inderdaad een alternatief.
joop van rij

joop van rij zegt:
Hoi Rana op elk koreaanse schip kreeg ik als ik mee bleef eten Kimchi geserveerd in de vorm van opgerolde witte kool met de noedelsoep een welkome hete afwisseling want het was altijd heel pittig en heel de bemanning keek geinteresseerd toe als je een hapje nam of je het niet uitspuugde.Mijn vraag is waar kan je de Koreaanse peper kopen of is daar nog een vervanging voor uit de Toko grs