Recept
« Terug naar recepten
Kimchi
PT99M
Kimchi
Een heerlijk kimchi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kimchi te bereiden
Was de Chinese kool en snij ‘m in stukken van 5 bij 5 cm.
Leg de kool in een aardewerken of plastic kom.
Los de 3 eetlepels zout op in de 1,4 ltr. water.
Giet de pekel over de kool.
Leg er een bord met iets zwaars op zodat het naar beneden wordt gedrukt en laat 12 uur buiten de koelkast staan. Het bord zal op een gegeven moment onder water staan omdat de kool zal slinken.
Giet de kool af, maar bewaar het pekelwater.
Voeg lenteui, gember, peperpoeder en suiker toe en zoveel van het pekelwater als nodig is om de kool onder water te zetten. Doe de rest van het pekelwater in een plastic zak die je dichtknoopt en bovenop de kool legt.
Zet dit 3 tot 6 dagen op een koele plek (niet warmer dan 20° C) weg, maar niet in de koelkast, want het fermentatieproces moet wel zijn gang kunnen gaan.
Proef af en toe en als ie goed is doe je de deksel er goed op zet je het in de koelkast. Daarin blijf het nog maanden goed.
Leg de kool in een aardewerken of plastic kom.
Los de 3 eetlepels zout op in de 1,4 ltr. water.
Giet de pekel over de kool.
Leg er een bord met iets zwaars op zodat het naar beneden wordt gedrukt en laat 12 uur buiten de koelkast staan. Het bord zal op een gegeven moment onder water staan omdat de kool zal slinken.
Giet de kool af, maar bewaar het pekelwater.
Voeg lenteui, gember, peperpoeder en suiker toe en zoveel van het pekelwater als nodig is om de kool onder water te zetten. Doe de rest van het pekelwater in een plastic zak die je dichtknoopt en bovenop de kool legt.
Zet dit 3 tot 6 dagen op een koele plek (niet warmer dan 20° C) weg, maar niet in de koelkast, want het fermentatieproces moet wel zijn gang kunnen gaan.
Proef af en toe en als ie goed is doe je de deksel er goed op zet je het in de koelkast. Daarin blijf het nog maanden goed.
Mijn kookverhaal (rana gul)
Koreaanse, ingemaakte groenten. Om de winter door te komen worden allerlei groenten ingemaakt in zout en peper, maar vooral chinese kool. Bij vrijwel elke Koreaanse maaltijd wordt ook een of meerdere soorten kimchi geserveerd.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Geert zegt:
Heb net de kimchi weggezet voor de tweede fermentatie inclusief die pasta.
gr.
Doesjka zegt:
joop van rij zegt:
Linda zegt: