De tijd om het recept te maken is inclusief een uur ijskast voor de kruidenboter.
***
Drink hierbij thee, bier of een droge witte wijn (bv een Riesling Kabinett Trocken)
Recept
« Terug naar recepten
Kip à la Kiev
PT90M
Kip à la Kiev
Kiev stijl = à la Kiev : Dun en platgeslagen gevogelte (meestal kippenborst) met ingerolde boter en bedekt met ei en broodkruim als pakketje mooi bruin bakken.
Land van herkomst is Ukraine.
Als geen boter insluit maar kaas en ham dan krijg je een Kip Cordon Bleu (Frankrijk).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip à la Kiev te bereiden
- KRUIDENBOTER: Meng de ingredienten voor de kruidenboter door elkaar en maak daarvan een dikke plak in de vorm van een rechthoek (bv met behulp van een vormpje. Pak die dan in in het keukenplastic en leg in de koelkast om op te stijven.
- Tussen 2 stukken plastic telkens 1 kippenborst dun uitslaan met bv de onderkant van een pan.
- De stijve boter verdelen in 4 "stengels".
- Op elke platgeslagen kippenborst een stengel kruidenboter leggen en die vervolgens goed in pakken in een opgerolde kippenborst (flappen omslaan en dan oprollen. Zet vast met een touwtje.
- Rol nu de pakketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim, desnoods een extra keer door het ei en het kruim. Zet ze dan even koel weg en verhit de olie to 180 graden Celsius.
- Dan de pakketjes gedurende 5 tot 6 minuten frituren en direct opdienen, bv met aardappel puree en een mix van erwtjes, bonen en worteltjes.