Recept
« Terug naar recepten
Kip Adobo II
PT435M
Kip Adobo II
De kip wordt eerst gemarineerd in de typische marinade, bestaande uit ketjap (of soja saus), azijn en smaakstoffen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
435 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Adobo II te bereiden
- Doe in een roestvrij stalen kom de ingredienten van de adobo, roer goed door en voeg toe 1 eetlepel cocosolie en 2 theelepels sesamolie + blaadjes salam en purut. Verwarm dit een beetje tot de suiker geheel is opgelost.
- Leg de kippendijen in de grote pan netjes naast elkaar en giet hierover de adobo - marinade. Laat dit ongeveer 3 kwartier staan.
- Breng nu de inhoud van de pan aan de kook, doe vervolgens het deksel er op en laat de pan op zeer laag vuur vervolgens 4 uur aan de kook blijven. (NIET deksel optillen, want dan gaat te veel warmte verloren en dan moet je de pan 20 minuten extra op het vuur houden!
- Verwijder de blaadjes salam en purut. Verdeel de kip over de voorverwarmde borden en geef er rijst of nasi bij met bv ketimun (komkommer).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er maar een koud pilsje bij.