Drink hierbij Jasmijnthee, bier of een niet al te droge rosé wijn.
Een niet al te droge Kabinett of Spätlese Riesling kan ook goed.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Boemboe BOZ
PT60M
Kip Boemboe BOZ
Kip, klaar gemaakt met boemboe BOZ (zie aldaar)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Boemboe BOZ te bereiden
- Kook de kip 15 minuten in water. Laat de kip afkoelen en trek in kleine stukken.
- Bak in een flinke wadjan lombok knoflook en boemboe in de olie tot die gaat geuren. Voeg dan het sinaasappelsap toe en roer goed door.
- Voeg dan de santen toe en breng tot aan de kook.
- Voeg de kip toe. Laat door en door gaar worden.
- Doe op het laatst de gesnipperde selderij er door en de ketjap en dien op met gekookte witte rijst.