Geef er warme thee bij of een koud biertje.
Als wijn een niet al te droge witte wijn er bij kiezen. Zelf denk ik dan aan een Kabinett of Spaetlese Trocken van Riesling
Recept
« Terug naar recepten
Kip Cashew van Tante Teun
PT60M
Kip Cashew van Tante Teun
Een zeer bekend recept uit Thailand. Bijna elk huishouden heeft zijn eigen recept
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Cashew van Tante Teun te bereiden
- We beginnen de cashewnootjes op te bakken in een laagje van 2 eetlepels zonnebloempitolie. Let wel op, de nootjes zijn klaar voor je het weet. Laat ze dan rustig uitlekken op een dot keukenpapier.
- Dan de saus: we mengen alle ingredienten voor de saus, behalve de maizena en 3 eetlepels kippenbouillon. We verwarmen de de ingredienten voor de saus in een pannetje en roeren dan beetje voor beetje het maizena papje (van de maizena en de 3 eetlepels kippenbouillon) door de massa, tot we merken dat de saus lobbig gaat worden. Haal van het vuur af en zet dat apart.
- Dan verwarmen weer een aantal lepels olie in de wok en fruiten daarin aan de uien tot ze glazig zijn geworden. Dan gaat de knoflook er bij. Even omroeren.Vervolgens gaan de blokjes paprika er bij en de spercieboontjes. Op hoog vuur laten we die al roerend garen. Doe dat na een minuutje of 6 in een kom en zet even apart.
- We vegen de wok schoon met wat keukenpapier en verwarmen daarin dan 4 eetlepels olie tot zeer heet en roerbakken de stukjes kip tot bijna gaar (daar ben je wel ongeveer 12 minuten mee bezig).
- Dan doen we de saus er bij en roeren dat goed om.
- Vervolgens gaan alle groentes er bij en we roeren tot alles lekker heet is geworden. Dan gaan de lenteuien er door en vervolgens roeren we de cashewnoten er door.
- Direct opdien met wat witte basmati rijst.