Recept
« Terug naar recepten
Kip champignonragout met rijst
PT30M
Kip champignonragout met rijst
Een heerlijk kip champignonragout met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip champignonragout met rijst te bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kip in reepjes snijden. Bieslook fijnknippen. In pan boter verhitten en champignons 3 min. bakken. Bloem erover strooien en 2 min. al roerend verwarmen. Bouillon met 100 ml water mengen en scheut voor scheut op champignonmengsel schenken, goed blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Kip toevoegen en ragout met zout en peper op smaak brengen. Gerecht met bieslook bestrooien en met rijst en sperziebonen serveren.