KookJij

Kip champignonragout met rijst

Een heerlijk kip champignonragout met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip champignonragout met rijst te bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kip in reepjes snijden. Bieslook fijnknippen. In pan boter verhitten en champignons 3 min. bakken. Bloem erover strooien en 2 min. al roerend verwarmen. Bouillon met 100 ml water mengen en scheut voor scheut op champignonmengsel schenken, goed blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Kip toevoegen en ragout met zout en peper op smaak brengen. Gerecht met bieslook bestrooien en met rijst en sperziebonen serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst