OPDIENEN : Geef er bv rijst bij
*Schep een lepel rijst op de voorverwarmde borden en verdeel de kip en kool over de borden.Schep niet al het vocht mee op de borden,wees daar een beetje zuinig mee
Strooi wat fijngemaakte bosuitjes over de borden en vers gehakte korianderblaadjes
Recept
« Terug naar recepten
Kip en Groene Kool met Thaise Curry
PT60M
Kip en Groene Kool met Thaise Curry
Een heerlijk kip en groene kool met thaise curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip en Groene Kool met Thaise Curry te bereiden
KIP :
""""""
*Marineer de kip in 2 eetlepels limoensap en 50 cc kokosmelk
*Verhit de rijstolie en frituur daarin de sjalot,knoflook en Thaise rode curry,Nam Pla
*Zodra de curry echt lekker gaat ruiken en de uien glazig zijn de blokjes kip er bij gooien en goed aan alle kanten
aanfruiten en kleuren.Doe daarna de rest van de kokosmelk er bij en laat nog eens 15 - 20 minuten doorgaren.
*Ondertussen gaan we aan de gang met de groene kool :
GROENE KOOL :
""""""""""""""""""""""""
*Verhit de rijstolie in de wok of wajang
*Doe daarbij de groene curry saus,de uien,knoflook,
gember,de lomboks en limoenschil rasp en-sap
*Goreng dat goed door elkaar,tot de uien beginnen te kleuren.
*Strooi het bouillonconcentraat over de hete massa en roer.
*Doe de groene kool er bij en de lente uitjes en roer goed om.De kool gaat nu iets slinken en dat is het moment om de kokosmelk er bij te gieten .
*Breng aan de kook en laat dan nog een 10 minuten nasudderen op een laag vuurtje
""""""
*Marineer de kip in 2 eetlepels limoensap en 50 cc kokosmelk
*Verhit de rijstolie en frituur daarin de sjalot,knoflook en Thaise rode curry,Nam Pla
*Zodra de curry echt lekker gaat ruiken en de uien glazig zijn de blokjes kip er bij gooien en goed aan alle kanten
aanfruiten en kleuren.Doe daarna de rest van de kokosmelk er bij en laat nog eens 15 - 20 minuten doorgaren.
*Ondertussen gaan we aan de gang met de groene kool :
GROENE KOOL :
""""""""""""""""""""""""
*Verhit de rijstolie in de wok of wajang
*Doe daarbij de groene curry saus,de uien,knoflook,
gember,de lomboks en limoenschil rasp en-sap
*Goreng dat goed door elkaar,tot de uien beginnen te kleuren.
*Strooi het bouillonconcentraat over de hete massa en roer.
*Doe de groene kool er bij en de lente uitjes en roer goed om.De kool gaat nu iets slinken en dat is het moment om de kokosmelk er bij te gieten .
*Breng aan de kook en laat dan nog een 10 minuten nasudderen op een laag vuurtje