Geef hierbij witte rijst en één van de vele atjars en emping.
Elke katjang saus is er goed bij.
**************************************************
We drinken hierbij thee, koud biertje of een droge Spätlese Riesling.
Recept
« Terug naar recepten
Kip en Varkensbuik met een Aziatisch Smaakje
PT200M
Kip en Varkensbuik met een Aziatisch Smaakje
Regelmatig wordt er thuis gevraagd wat er gegeten moet worden. Vaak geef ik dan het antwoord : iets Indisch (met een Aziatisch smaakje dus). Hier een paar eenvoudige voorbeelden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip en Varkensbuik met een Aziatisch Smaakje te bereiden
- VOOR DE KIP : Maak een marinade van de gemberwortel, uien, knoflook, ketoembar, djinten, ketjap, sap van 2 limoenen en zest van 1 limoen.
- De in kleine blokjes gesneden kip 2 tot 3 uur marineren in de marinade.
- Rijg de stukjes vlees aan de pennen en kwast met een beetje rijstolie in.
- Gaar op de BBQ, of in de grillpan of in de ovengrill.
- Terwijl de kip staat te marineren : Snijd de varkensbuik of speklapjes in dobbelsteentjes.
- Maak een marinade van ketjap, gember, laos, salam, ketoembar, djinten, trassie.
- Marineer het vlees een half uur in de marinade.
- Fruit intussen aan de uien en de knoflook in wat rijstolie.
- Doe dan na een half uur het vlees + marinade erbij plus nog wat rijstolie en fruit aan tot het vlees begint te verkleuren.
- Voeg dan toe 500 cc warm water en breng de massa in de pan of wadjan of wok aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het vlees dan nog eens 75 minuten sudderen.
- Vul water aan als het te droog dreigt te worden.