Ben zelf niet zó gecharmeerd van bladerdeeg op dit gerecht en laat het altijd achterwege.
Evenwel is het als bijgerecht ook smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Kip-in-de-hoed
PT50M
Kip-in-de-hoed
Een heerlijk kip-in-de-hoed recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-in-de-hoed te bereiden
Kipfilet in stukjes snijden en bestrooien met z+p.
Smelt de boter in de pan en bak de kip bruin.
Snijd de gember en knoflook fijn.
Doe de gember, knoflook, de uitgelekte kersen, kerriesaus en de crème fraîche bij het vlees en roer alles goed door.
Laat het enkele minuten zachtjes pruttelen.
Bekleed de ovenschaal met plakjes bladerdeeg,
prik er enkele gaatjes in de bodem,
strooi er paneermeel over.
Doe de vulling in de schaal en strooi er de geraspte kaas
erover.
Maak van bladerdeeg een deksel dat groter is dan de vorm
en leg het op de vulling.
Druk de randen goed aan.
Van de restjes bladerdeeg maak je wat frutseltjes als
versiering op het deegdeksel.
Bestrijk met een losgeklopt ei de bovenkant v.h. deegdeksel om een mooi krokant korstje te krijgen.
30 tot 40 min in een voorgewarmde oven op 200* tot het goudbruin is.
Serveer er salade (van tomaten) of rijst bij óf een lekkere bruine boterham.
Smelt de boter in de pan en bak de kip bruin.
Snijd de gember en knoflook fijn.
Doe de gember, knoflook, de uitgelekte kersen, kerriesaus en de crème fraîche bij het vlees en roer alles goed door.
Laat het enkele minuten zachtjes pruttelen.
Bekleed de ovenschaal met plakjes bladerdeeg,
prik er enkele gaatjes in de bodem,
strooi er paneermeel over.
Doe de vulling in de schaal en strooi er de geraspte kaas
erover.
Maak van bladerdeeg een deksel dat groter is dan de vorm
en leg het op de vulling.
Druk de randen goed aan.
Van de restjes bladerdeeg maak je wat frutseltjes als
versiering op het deegdeksel.
Bestrijk met een losgeklopt ei de bovenkant v.h. deegdeksel om een mooi krokant korstje te krijgen.
30 tot 40 min in een voorgewarmde oven op 200* tot het goudbruin is.
Serveer er salade (van tomaten) of rijst bij óf een lekkere bruine boterham.
mia7 zegt: