Recept
« Terug naar recepten
Kip in saus van rode pepers
PT50M
Kip in saus van rode pepers
Een heerlijk kip in saus van rode pepers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
esta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in saus van rode pepers te bereiden
Snij de kip in stukken. Dep de stukken droog met keukenpapier en bestrijk ze met een mengsel van citroensap en zout en laat 30 min. marineren. Bak intussen de uitjes in een zware pan op een laag vuur, gebruik hierbij geen boter. Als het nodig is, kun je wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Voeg als de uitjes zacht zijn de berbere (chilipasta) toe en bak die kort mee. Doe dan de boter erbij en bak alles 5 min.. Voeg de tomatenpuree, tomaten, knoflook en gember toe en laat alles 20 min. sudderen, blijf de boel wel omscheppen en doe er zonodig water bij. Breng alles op smaak met zout, voeg de stukken kip toe en laat ze gaar sudderen. Kerf de eieren hier en daar in en leg ze vlak voor het serveren in de saus.
bobbeltje zegt: