KookJij

Kip in saus van rode pepers

Een heerlijk kip in saus van rode pepers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: esta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in saus van rode pepers te bereiden

Snij de kip in stukken. Dep de stukken droog met keukenpapier en bestrijk ze met een mengsel van citroensap en zout en laat 30 min. marineren. Bak intussen de uitjes in een zware pan op een laag vuur, gebruik hierbij geen boter. Als het nodig is, kun je wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Voeg als de uitjes zacht zijn de berbere (chilipasta) toe en bak die kort mee. Doe dan de boter erbij en bak alles 5 min.. Voeg de tomatenpuree, tomaten, knoflook en gember toe en laat alles 20 min. sudderen, blijf de boel wel omscheppen en doe er zonodig water bij. Breng alles op smaak met zout, voeg de stukken kip toe en laat ze gaar sudderen. Kerf de eieren hier en daar in en leg ze vlak voor het serveren in de saus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Astrid, Met berbere bedoel ik inderdaad chilipasta. En je kunt inderdaad kruidenboter uit een pakje gebruiken maar lekkerder is als je hem zelf maakt en de boter eerst klaart. groetjes Marijke
astrid66

astrid66 zegt:
Het leest als een lekker recept, ik ken chilipasta in tube's. bedoel je dat met berbere? Kun je ook wat kruidenboter uit een pakje gebruiken of moet je het van het echte boter maken, klaren en dan gebruiken???;)
wimmar

wimmar zegt:
Marijke,
Graag de uitleg over berbere.
Wimmar