KookJij

Kip in Sinaasappel Saus

Je zou kunnen zeggen een Chinese variatie op het Canard à l'Orange verhaal.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in Sinaasappel Saus te bereiden

1).Meng de soja saus en de Shaoxing wijn met elkaar tot een "marinade" en voeg de klein gesneden kip toe. Roer goed door zodat al het kippevlees in aanraking is gekomen met de marinade. Laat de kip marineren in de tijd dat de sinaasappel saus wordt gemaakt.
2).Verzamel de geraspte sinaasappel zest in 2 porties : A).Van de schillen van 2 sinaasappels en B).Van de schil van 1 sinaasappel.
3).Pers alle sinaasappels uit en verzamel al het sap.
4).Doe het sap in een kom en los daarin op 4 eetlepels maizena.
5).In een grote (gietijzeren) pan de rijste-olie verhitten en dan toevoegen de sjalot, de knoflook, de gember, de Nam Prik Pao, de sinaasappel rasp. Fruit dat aan tot de ui doorzichtig is geworden.
6).Voeg de soja toe, de Shaoxing, azijn en honing en blijf roeren gedurende een tel of tien.
7).Nu het mengsel van sinaasappelsap en maizena toevoegen en blijven roeren tot je ziet en voelt dat de saus gaat indikken.
8).Zet het vuur heel laag en laat nog eventjes (1 à 2 minuten) doorpruttelen.
9).Haal van het vuur af en zet even weg. We gaan nu de kip frituren.
10),We zetten de pan met olies om te frituren op en verhitten die tot 180 graden Celsius.
11).Intussen hebben we de stukjes kip droog gedept,i n een plastic zak gedaan met de 100 gram maizena. We schudden de zak om tot alle kipstukjes goed zijn bedekt met maizena en schudden het teveel er af.
12).Als de olie heet genoeg is, gaan we ve stukjes kip frituren gedurende ongeveer 5 minuten. We doen dit in batches om te zorgen dat alle stukjes kip in olie wordt gefrituurd die heet genoeg is..
13).Zet nu de pan met sinaasapppel saus weer op het vuur en verwarm de saus.
14).Doe dan de stukjes gefrituurde kip in de saus en roer voorzichtig om.
Dien op met rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep wat rijst op elk voorverwarmd bord en geef daarbij een schep kip met sinaasappel saus. Strooi hierop de fijngemaakte bosui, een snufje sinaasappel zest en wat flintertjes lombok.
Drink hierbij een witte wijn die niet al te droog is.
Zelf prefereer ik een Riesling Kabinett of een Gewurztraminer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst