Recept
« Terug naar recepten
Kip in sinaasappelsaus
PT45M
Kip in sinaasappelsaus
Héérlijk en vlug klaar. Dien op met wilde rijst.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in sinaasappelsaus te bereiden
Verhit olie en roerbak hierin de kippenblokjes gedurende 5 minuten, voeg geperste knoflook, geplette koriander en komijn, preiringen, gehalveerde champignons en paprikareepjes toe. Roerbak het geheel voor 3 minuten. Voeg sinaasappelsap, sojasaus en bouillon toe, breng aan de kook, voeg suiker toe en laat het geheel onder deksel 20 minuten zacht sudderen. Breek de maïzena in 2 el. water en bind het gerecht hier mee. Laat 1 minuut doorkoken, bestrooi met gehakte peterselie en dien op met wilde rijst.
Jeannine Van Immerseel zegt: