Recept
« Terug naar recepten
Kip in witte wijn
PT55M
Kip in witte wijn
Een heerlijk kip in witte wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Christiaan Vanparys
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
800 kCal energie
40 Gram eiwit
64 Gram vet
5 Gram koolhydraten
40 Gram eiwit
64 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in witte wijn te bereiden
1.Snijd het spek in reepjes.
2.Pel de sjalotjes, maar laat ze heel.
3.Verhit de olie in een braadpan, voeg spek en sjalotjes toe en bak ze gedurende 5 min. op een hoog vuur, daarbij voortdurend roerend.
4.Neem ze uit de pan en zet apart.
5.Doe de kippenboutjes in de pan en bak ze in 8 min.aan elke kant goudbruin.
6.Breng op smaak.
7.Doe het spek en de sjalotjes weer in de pan en breng het geheel op smaak met nootmuskaat.
8.Giet de wijn erbij en verhit 2 minuten.
9.Laat het vervolgens met een deksel op de pan, af en toe roerend, ± 20 min. pruttelen.
10.Was de peterselie, dep de blaadjes droog en snijd ze klein.
11.Roer voorzichtig de crème fraîche erdoor.
12.Verwarm 5 min. op laag vuur.
13.Verdeel de kip over de borden en bestrooi met peterselie.
2.Pel de sjalotjes, maar laat ze heel.
3.Verhit de olie in een braadpan, voeg spek en sjalotjes toe en bak ze gedurende 5 min. op een hoog vuur, daarbij voortdurend roerend.
4.Neem ze uit de pan en zet apart.
5.Doe de kippenboutjes in de pan en bak ze in 8 min.aan elke kant goudbruin.
6.Breng op smaak.
7.Doe het spek en de sjalotjes weer in de pan en breng het geheel op smaak met nootmuskaat.
8.Giet de wijn erbij en verhit 2 minuten.
9.Laat het vervolgens met een deksel op de pan, af en toe roerend, ± 20 min. pruttelen.
10.Was de peterselie, dep de blaadjes droog en snijd ze klein.
11.Roer voorzichtig de crème fraîche erdoor.
12.Verwarm 5 min. op laag vuur.
13.Verdeel de kip over de borden en bestrooi met peterselie.