Recept
« Terug naar recepten
Kip karamel met sinaasappel
PT45M
Kip karamel met sinaasappel
Een heerlijk kip karamel met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anne Wilsons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip karamel met sinaasappel te bereiden
Snijd overtollig vet en pezen van de kip.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Verhit de olie in een koekenpan; doe de uienringen erbij.
Fruit ze 5 min. of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Doe de kipstukken erbij en laat ze 5 min. bruin worden.
Giet overtollig vet af.
Voeg bouillon, azijn sinaasappelsap en -schil toe en verwarm alles op matig vuur.
Goed roeren, zodat ook de resten op de bodem loslaten.
Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe; roeren tot de suiker is opgelost.
Breng het vocht aan de kook.
Schenk het in een ondiepe ovenschaal.
Bak de kipstukken 20 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en mals zijn.
Haal de kip uit de schaal.
Laat hert vocht 5 min. koken tot de helft is verdampt.
Eventueel extra zout en peper toevoegen.
Schenk de saus vlak voor het serveren over de kip.
Eventueel garneren met plakjes sinaasappel.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Verhit de olie in een koekenpan; doe de uienringen erbij.
Fruit ze 5 min. of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Doe de kipstukken erbij en laat ze 5 min. bruin worden.
Giet overtollig vet af.
Voeg bouillon, azijn sinaasappelsap en -schil toe en verwarm alles op matig vuur.
Goed roeren, zodat ook de resten op de bodem loslaten.
Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe; roeren tot de suiker is opgelost.
Breng het vocht aan de kook.
Schenk het in een ondiepe ovenschaal.
Bak de kipstukken 20 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en mals zijn.
Haal de kip uit de schaal.
Laat hert vocht 5 min. koken tot de helft is verdampt.
Eventueel extra zout en peper toevoegen.
Schenk de saus vlak voor het serveren over de kip.
Eventueel garneren met plakjes sinaasappel.