KookJij

Kip karamel met sinaasappel

Een heerlijk kip karamel met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Anne Wilsons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip karamel met sinaasappel te bereiden

Snijd overtollig vet en pezen van de kip.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Verhit de olie in een koekenpan; doe de uienringen erbij.
Fruit ze 5 min. of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Doe de kipstukken erbij en laat ze 5 min. bruin worden.
Giet overtollig vet af.
Voeg bouillon, azijn sinaasappelsap en -schil toe en verwarm alles op matig vuur.
Goed roeren, zodat ook de resten op de bodem loslaten.
Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe; roeren tot de suiker is opgelost.
Breng het vocht aan de kook.
Schenk het in een ondiepe ovenschaal.
Bak de kipstukken 20 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en mals zijn.
Haal de kip uit de schaal.
Laat hert vocht 5 min. koken tot de helft is verdampt.
Eventueel extra zout en peper toevoegen.
Schenk de saus vlak voor het serveren over de kip.
Eventueel garneren met plakjes sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst