Drink hierbij thee of een koud glas bier.
Als er wijn geschonken wordt, denk dan aan een niet al te zoete gewurztraminer
Recept
« Terug naar recepten
Kip Kerrie uit de Punjab
PT60M
Kip Kerrie uit de Punjab
Punjab is een provincie in het noorden van India met Chandigarh als hoofdstad. Punjab is ook een provincie in het buurland Pakistan en daar is Lahore de hoofdstad.Dit recept is in zowat alle eetstalletjes in Noord India te verkrijgen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Kerrie uit de Punjab te bereiden
- Verhit de olie in een anti-aanbak bakpan en zodra die op temperatuur is de kaneel, kruidnagel en cardamom toevoegen en 1 - 2 minuten aanfruiten tot ze iets van kleur veranderen en hun aroma gaan verspreiden.
- Dan de uien er bij doen en verhitten tot de uien zacht zijn geworden en van kleur veranderen.
- Dan gaat de gember er bij en de knoflook. Goed roeren gedurende 3 minuten.
- Er bij doen de ketumbar, djinten, kunyit en chili poeder. Goed blijven roeren.
- Nu kunnnen het tomatenconcentraat en de fijngemaakte verse tomaten erbij. Dit blijven we al roerende bakken en stoven tot er olie aan de oppervlakte komt.
- Nu het zout er door roeren en de stukken kip toevoegen en 5 minuten al omwerkend bakken.
- Voeg 350 cc water toe en breng aan de kook en laat de kip gaar worden (10 - 12 minuten)
- Dien op met rijst en bestrooi met een beetje garam masala en de gesnipperde koriander.
Jan A van der Hoeden zegt:
Volkomen gelijk. Ik heb het verbeterd.
Dank.
Jan A.