Recept
« Terug naar recepten
Kip-Kerrie uit Zuid India
PT120M
Kip-Kerrie uit Zuid India
Een heerlijk kip-kerrie uit zuid india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Kerrie uit Zuid India te bereiden
1).Doe in de keukenblender de korianderstelen, uien,
knoflook, gember, zwarte mosterd zaden, lomboks
en kerrie en draai daarvan een homogene pasta.
2).Fruit deze kruidenmix aan in de heet gemaakte olie en laat dat gedurende 10 minuten doorbakken.
3).Doe een voor een de kippedijen in de pan en zorg dat ze allemaal rondom bedekt zijn met kerrie.
4).Nu gaat de dunne kokosmelk in de pan en deze brengen we aan de kook.
5).De blokjes aardappel gaan er nu bij,het vuur wordt laag gezet, het deksel gaat op de pan en laat nu maar gedurende 50 minuten op zo laag mogelijk vuurtje sudderen.
6).We halen de kip er even uit en houden die warm.
7).De dikke kokosmelk gaat in de pan en we koken die snel op.
8).Verder wordt die al roerend ingekookt tot een acceptabele dikte, waarna de blaadjes koriander er in gaan. We roeren dat goed door en doen dan weer de kippedijen in de pan om die weer goed warm te stoven.
knoflook, gember, zwarte mosterd zaden, lomboks
en kerrie en draai daarvan een homogene pasta.
2).Fruit deze kruidenmix aan in de heet gemaakte olie en laat dat gedurende 10 minuten doorbakken.
3).Doe een voor een de kippedijen in de pan en zorg dat ze allemaal rondom bedekt zijn met kerrie.
4).Nu gaat de dunne kokosmelk in de pan en deze brengen we aan de kook.
5).De blokjes aardappel gaan er nu bij,het vuur wordt laag gezet, het deksel gaat op de pan en laat nu maar gedurende 50 minuten op zo laag mogelijk vuurtje sudderen.
6).We halen de kip er even uit en houden die warm.
7).De dikke kokosmelk gaat in de pan en we koken die snel op.
8).Verder wordt die al roerend ingekookt tot een acceptabele dikte, waarna de blaadjes koriander er in gaan. We roeren dat goed door en doen dan weer de kippedijen in de pan om die weer goed warm te stoven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met gekookte langkorrelige witte rijst en een salade.