Recept
« Terug naar recepten
Kip-kerriecocktail
PT45M
Kip-kerriecocktail
Een heerlijk kip-kerriecocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-kerriecocktail te bereiden
Breng de kipfilet met het maggiblokje aan de kook in een ruime pan met water.Laat de kip 20 minuten zachtjes koken.Snijd de kipfilet klein en laat hem afkoelen.Snijd de ananas en bananen klein.Meng de mayonaise,de kwark de gembersiroop en de kerriepoeder.De verhouding is ongeveer:1 eetlepel mayonaise,1 eetlepel kwark,1 scheutje gembersiroop,1 theelepel kerriepoeder.Meng de kipfilet met de anans en banaan.Schep de dressing erdoor.Voorzie de cocktailglazen van een besuikerd randje.Leg in ieder glas een bodempje salademix en schep de kip-kerriesalade erop.Garneer eventueel met een gegolfd sinaasappelschijfje.